31. 01. 2011.

Glasine o novim 250cc motociklima

Poznati francuski bajkerski časopis Moto Station objavio je članak sa glasinama o nadolazećim modelima Suzukija u klasi od 250 kubika.
Navodno, u pripremi je novi GSX-R 250, koji bi trebalo da bude plasiran širom sveta, rame uz rame sa Hondom CBR250R i Ninjom 250. Zasad nema detaljnijih informacija o ovom modelu, ali se zna da će biti spreman da se nosi sa konkurentima.
Suzuki GSXR 250, umetnička vizija
Spominje se i još jedan 250cc model Suzukija koji vrlo podseća na umanjenog GSR 600. Prototip ovog modela, pod nazivom GW250, prikazan je na sajmu motocikala u Pekingu. Prototip je bio opremljen dvocilindričnim četvorotaktnim motorom, sa četiri ventila po cilindru, vodenim hlađenjem i razvijao je 26KS.
Narednih meseci može se očekivati još informacija.
Suzuki GW 250

Takođe su se pojavile i glasine o novom KTM Duke 250 (spominje se i verzija od 300 kubika), koji je navodno u pripremi. Postoji mogućnost i da je u projekat umešana i indijska kompanija Bajaj Auto, inače drugi po veličini proizvođač motocikala u Indiji.  I dok se Duke 125 zasad proizvodi samo u Mattighofenu, postoji mogućnost će se novi Duke 250 sklapati u proizvodnim pogonima u Indiji. Oni upućeniji znaju da to i nije tako loše. Naime, iako indijski proizvođači retko plasiraju svoje motocikle u zapadne zemlje (izuzev Royal Enfielda), njihovo tržište motocikala je veoma razvijeno i indijske fabrike spadaju među najveće u svetu. Kvalitet indijskih motocikala je na nivou sličnom korejskim i tajvanskim motociklima, znači znatno bolji od kineskih. Ako se tome doda austrijski inženjering i austrijska kontrola kvaliteta, onda razloga za brigu nema. To čak govori i o težnji KTM-a da učini cenu novih modela niže kubikaže pristupačnijom – kao poručeno za naše napaćeno podneblje.
KTM Duke 125
KTM Duke 125


Eto – sad imaju nečem da se nadaju oni koji ne mogu da priušte nešto veće (ili nisu još spremni), a žele da imaju nov i kvalitetan motocikl. Strpimo se još malo, valjda nešto od ovog stići i do nas.

Nema komentara:

Objavi komentar